Doe mee aan de Radiocursus voor Beginners & RadioCast cursus voor Gevorderden!

Deelnemers met een WMO verklaring hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de door Roads Radio zelf ontworpen Roads Radio Cursus. Deze cursus is een samenwerking tussen Roads Radio en Eiwerk! In tien weken leren de deelnemers in deze cursus hoe zij (online) radio kunnen maken.

Radiocursus voor Beginners

Tijdens de beginnerscursus gaan wij kijken of je het in je hebt om radiomaker te worden. De focus ligt tijdens deze cursus op redactionele vaardigheden, leren interviewen en presenteren, maar als radiomaker is het ook van belang dat je goed kan samenwerken, organiseren en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. Ieder kwartaal is start er een radiocursus op de vrijdagochtenden van 10.00 tot 12.00 op locatie Eiwerk, aan de H.J.E Wenckebachweg 115 in Amsterdam. Aan het eind van deze cursus gaan we samen bepalen of je in de praktijk radio kan gaan maken in de radiostudio in Haarlem of Amsterdam.

Radiocursus voor Gevorderden: RadioCast cursus

Deze cursus is bedoeld voor radiomakers die de beginnerscursus hebben gevolgd (en eventueel al in de praktijk radiomaken). Tijdens de beginnerscursus heb je geleerd hoe je in teamvorm theoretisch en in praktisch een radioshow kan samenstellen.  Tijdens deze verdiepingscursus gaan we jou leren om geheel zelfstandig een eigen radioshow of Podcast te produceren. Dit houdt in dat we de presentatievaardigheden, redactionele vaardigheden gaan combineren met Editing lessen. Om deel te nemen aan de verdiepingscursus wordt een grote hoeveelheid eigen initiatief en zelfstandigheid verwacht.  Ieder kwartaal is start er een radiocursus op de vrijdagochtenden van 12.00 tot 13.00 op locatie Eiwerk, aan de H.J.E Wenckebachweg 115 in Amsterdam. Aan het eind van deze cursus gaan we samen bepalen of je in de praktijk radio kan gaan maken in de radiostudio in Haarlem of Amsterdam.

Voor meer informatie over de Roads Radio Beginnerscursus of Verdiepingscursus kun je een mail sturen naar Chris Broers; Initiatiefnemer en begeleider bij Roads Radio.

E-mail: info@roadsradio.nl