Overzicht sociale firma’s

Roads heeft een aantal sociale firma’s. Winkels en bedrijven waar deelnemers arbeidsmatige dagbesteding kunnen doen of kunnen re-integreren. Deze sociale ondernemingen bieden mensen met een psychische kwetsbaarheid dagbesteding of een leer/werkplek aan waardoor zij weer kans krijgen om mee te doen in de maatschappij. Werken is namelijk goed voor gezondheid en werkt herstel bevorderend. Roads gelooft in een samenleving waar niemand wordt buitengesloten.

Zo heeft Roads een restaurant, een houtwerkplaats, een appeltaartbakkerij, een webdesign bedrijf en een grote fietsenwinkel en werkplaats. Deelnemers leren hier vaardigheden die bij werken horen, zoals samenwerken, een dag indelen, kritiek krijgen en voor zichzelf opkomen. Uiteindelijk probeert Roads -waar mogelijk- deelnemers door te laten stromen naar regulier werk. Vaak functioneren de bedrijven ook als leer- en werkplaats.

Samenwerken?

We streven met zijn allen naar een samenleving waarin voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt te vinden zou moeten zijn. Voor een aantal mensen is dit echter extra zwaar, omdat ze door tal van redenen en beperkingen moeilijker aan een baan komen. Bij gewone ondernemingen liggen de drempels voor hen vaak te hoog. Wil jij (of jouw bedrijf) ook bijdragen aan een sociale samenleving? Kom dan eens langs bij onze sociale firma’s en leer alles over sociaal ondernemen.
Brochures