Deel jouw ervaring

Plaats vrij aan tafel?

Welkom bij Tafelgasten

Roads Tafelgasten is er voor deelnemers en vrijwilligers. Het doel is om mensen zich ‘welkom’ te laten voelen bij vrijwilligers en hen samen te laten eten, zodat zij weer wat sociale afleiding ervaren.

Door gezamenlijk te eten, verenig je het nuttige met het aangename. Het kost je niet al te veel tijd, slechts een avond per maand en eten moet je toch. Het is fijn om op die manier iets voor anderen te kunnen doen en het levert vaak mooie gesprekken op.


Vrijwilligers

In de regio’s Amstelland en Haarlemmermeer zoeken wij enthousiaste en sociaal voelende vrijwilligers die graag voor één of meerdere deelnemers willen koken en samen met hen willen eten.

Onze deelnemers zijn mensen die een psychische kwetsbaarheid ervaren en die zich als gevolg daarvan eenzaam kunnen voelen of die om andere redenen in een sociaal isolement zijn geraakt. Zij hebben weinig sociale contacten, terwijl zij deze wel graag zouden willen hebben. Omdat het aangaan van nieuwe contacten niet lukt of moeizaam verloopt, voelt het alsof ze enigszins buiten de maatschappij staan.

Samen eten, tijd en interesse voor elkaar hebben en je welkom voelen, is de insteek van het project.

Lees meer over Tafelgasten

Deelnemers

Vind je het moeilijk om zelf contact te maken of om er alleen op uit te gaan? Heb je behoefte aan een luisterend oor, gezelligheid of afleiding? En zou je het fijn vinden om sámen met anderen te eten? Dan kun je je aanmelden bij Roads Tafelgasten. Dit project stelt eetgroepjes met één of meerdere deelnemers en vrijwilligers samen.

Een eetgroepje ontmoet elkaar eens in de maand in onderling overleg bij de vrijwilliger thuis. De vrijwilligers zijn betrokken mensen die er plezier in hebben om te eten met mensen die het lastig vinden om zelf contacten te leggen of houden.

De leeftijd, achtergrond en interesses kunnen verschillen; het draait om sociaal contact. Schuif je aan?

Aanmelden bij Tafelgasten

"Ik zie er naar uit om samen met anderen te eten en wat gezelligheid te ervaren"
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Roads - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Onderdeel van  Arkin