Dagbesteding

Werken is belangrijk voor een goede gezondheid. Dagbesteding helpt je een ritme op te bouwen. Hoe je dat doet, dat bepaal je zelf. Wil je ontmoeten, leren, of werken? Voor iedereen hebben we een leuke activiteit.

 

Roads is zorgaanbieder in en rondom Amsterdam. Wij willen het beste uit jouw leven halen, bijvoorbeeld met dagbesteding. Samen zoeken we de activiteit uit die je helpt om zo goed mogelijk te herstellen.

 

Wat is dagbesteding?

Dagbesteding via Roads is een prettige manier om weer een ritme te krijgen. Je komt het huis uit en leert nieuwe mensen kennen. Wat je gaat doen? Dat bepaal je zelf. Ook bepaal je zelf hoeveel tijd het kost.

Dagbesteding is dus goed te combineren met iets anders, zoals therapie of begeleiding.

Welke soorten dagbesteding zijn er?

Bij Roads hebben we verschillende soorten dagbesteding:

  • Inloop, waarbij je mensen leert kennen.
  • Cursussen, waarbij je nieuwe dingen leert.
  • Activiteiten, zoals sport of creativiteit.
  • Vrijwilligerswerk, waarbij je de handen uit de mouwen steekt.
  • Werkervaringsplekken, waarbij je tijdelijk gaat werken om iets nieuws te leren.

En we snappen goed dat de eerste stap de moeilijkste is.

Daarom maken we graag kennis met je. Als je interesse hebt in één van onze sociale firma’s of projecten kun je ook altijd langskomen om een kijkje te nemen.

 

Verschillende soorten werk

Er zijn veel verschillende soorten dagbesteding. We hebben activiteiten waarbij je gewoon koffie mag drinken. Dan kun je je verhaal kwijt. Of je kunt sporten, dansen of schilderen.

Steek je graag de handen uit de mouwen? Dan hebben we ook leuk werk in onze sociale firma’s.

Samen met andere mensen ga je nuttig werk doen. Welk werk? Dat mag je zelf bepalen. Soms krijg je daar zelfs een vergoeding voor.

 

Laagdrempelig

Dagbesteding via Roads is laagdrempelig. Heel veel kan, maar er is niks wat moet. Onze ervaringscoaches zijn opgeleid om laagdrempelige en snel toegankelijke hulp te bieden. Versterkt en verrijkt door hun eigen ervaringen kunnen zij zo dicht mogelijk bij jou staan.

 

Jouw begeleider kent jouw verhaal

Bij alle activiteiten is een vaste begeleider van Roads aanwezig. Iemand die je verwelkomt. Iemand die je helpt. En waarbij je je verhaal kwijt kunt. Samen werken jullie aan jouw herstel.

 

Wat zijn de regels voor dagbesteding?

De belangrijkste regel bij de dagbesteding is dat je jezelf mag zijn. Want wie zichzelf is, voelt zich het fijnst.

Op elke locatie hebben we hele duidelijke huisregels, maar die zijn kort en eerlijk.

 

Elke locatie is anders

Sommige mensen willen vijf dagen aan de slag. Voor een ander is één dag in de week genoeg. Gelukkig hebben we altijd een plek beschikbaar.

Want we gaan samen zoeken naar een plek die bij jou past. Je komt altijd terecht op een veilige plek waar je jezelf mag zijn. Een plek waar de begeleiding rekening met je houdt.

Wij zitten overal, dus ook bij jou in de buurt.

 

Wat kost dagbesteding?

Op deze vraag kunnen we niet één antwoord geven. Er kunnen kosten zijn verbonden aan de dagbesteding. Maar dit verschilt per geval.

Tijdens een kennismakingsgesprek wordt dit uitgezocht.

Soms kan er subsidie worden aangevraagd. Bijvoorbeeld bij de gemeente of het UWV. Dit hoef je dan niet zelf te doen. Wij regelen dit voor je.

 

Binnenkort aan de slag?

We maken graag kennis met je. Meld je aan via de link hieronder. We nodigen je dan uit en vertellen je alles over onze dagbesteding.

Plan een kennismaking

Brochures