Deel jouw ervaring

 

FAQ

Wat is IPS?

IPS (Individuele Plaatsing en Steun) is de meest succesvolle manier om mensen die om psychische redenen in behandeling zijn binnen de GGZ en die graag willen werken, of een opleiding willen volgen, te ondersteunen. Ook als je al een baan hebt en ziek bent uitgevallen, helpen wij je om weer terug te keren in je baan. Wij kunnen je helpen om uit te zoeken waar je goed in bent en wat voor werk je wil. We gaan uit van jouw voorkeuren, ervaringen, kwaliteiten en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Wat is re-integratie 3e spoor?

Re-integratie derde spoor wordt ingezet, als de werkgever eigenrisicodrager voor de WGA is en de werknemer na twee jaar van arbeidsongeschiktheid nog geen passende werkplek heeft gevonden. De werkgever is na aanvang van de WGA-uitkering 10 jaar verantwoordelijk voor de re-integratie.

Wat is Outplacement?

Als je nog een baan hebt, maar je wordt met ontslag bedreigd, dan kan outplacement een goede manier zijn om sneller een nieuwe baan te vinden. Bij outplacement worden met ontslag bedreigde werknemers geadviseerd en begeleid bij het vinden van een nieuwe betrekking of bij het opstarten van een eigen bedrijf.

Wat is Re-integratie tweede spoor?

Re-integratie 2e spoor is als re-integratie bij de eigen werkgever niet lukt. De huidige werkgever is verplicht om de werknemer te helpen bij het vinden van passend werk buiten de eigen organisatie. Vaak is dit na 1 jaar ziekte, maar eerder kan ook.

Is Re-integratie tweede spoor niet langer verplicht?

Na een jaar arbeidsongeschiktheid is de werkgever verplicht om het re-integratietraject 2e spoor op te starten. Als werknemer ben je verplicht om aan het re-integratietraject tweede spoor mee te werken. Wanneer de werknemer weigert om mee te werken aan re-integratie tweede spoor, kan dat zelfs reden zijn voor het verlenen van ontslag.

Wat zijn de re-integratie verplichtingen werkgever?

Als werkgever moet je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de werknemer weer aan het werk gaat. Na twee jaar beoordeelt het UWV de WIA-aanvraag. De werkgever moet kunnen aantonen dat alles uit de kast is gehaald om de werknemer weer aan het werk te krijgen.

Krijg ik bij re-integratie tweede spoor ontslagvergoeding?

Als werknemer heb je recht op een ontslagvergoeding (transitievergoeding) na het 2e spoor re-integratietraject. Er zijn twee voorwaarden aan verbonden:

  1. Werknemer is twee jaar of langer in dienst geweest
  2. Werkgever neemt het initiatief voor het ontslag
"Roads werkt!"
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Roads - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin