Nieuwe samenwerking Roads en AM match

Op 24 juni 2019 hebben Roads en AM match een samenwerkingsovereenkomst getekend om zo de re-integratiemogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren. Dit doen zij door vaardigheidstrainingen en sociale werkplekken aan te bieden.

De samenwerking is ontstaan doordat mensen met een ggz-achtergrond regelmatig uitvallen in het proces richting werk en omdat zij niet altijd de passende begeleiding krijgen. Mensen komen daardoor onnodig zonder toekomstperspectief thuis op de bank te zitten, waardoor hun psychische gezondheid verslechtert. Ook komt het voor dat mensen toe zijn aan een volgende stap richting werk, maar dit niet mogelijk is bij gebrek aan werkplekken.

Marijn van Ballegooijen, wethouder te Amstelveen met onder andere de portefeuilles werk en Amstelveen, was bij de feestelijke gelegenheid aanwezig en zei hierover: “Voor bewoners uit de geestelijke gezondheidszorg kan een baan enorm veel houvast geven. Daarom maken we het makkelijker om vanuit de zorg aan het werk te gaan.”

Door samen te werken willen Roads en AM match ervoor zorgen dat mensen die toe zijn aan een volgende stap een werkplek aangeboden krijgen, terwijl mensen die even op adem moeten komen of zich extra vaardigheden eigen moeten maken, dit in een veilige omgeving kunnen doen. Roads richt zich daarbij op rust en ontwikkeling in een dagbestedingsomgeving, terwijl AM match op zoek gaat naar een geschikte werkplek.