Quotes van vrijwilligers

“Dit vrijwilligerswerk levert niet alleen mijn maatje plezier en afleiding. Het is voor mij evengoed een rustmoment. Eens in de veertien dagen gun ik mijzelf de rust om iets leuks te doen. Dan ga op stap met mijn maatje en sluit ik mij even af van alle verplichtingen in mijn dagelijks leven.”

“Aanvankelijk vond ik het spannend dat ik weinig informatie over het ziektebeeld van mijn maatje kreeg. Achteraf vond ik dat juist heel goed. Daardoor ging ik het maatjescontact blanco in en zo konden mijn maatje en ik elkaar van mens tot mens benaderen.”

“Voor mijn maatje was het prettig dat zij zelf bepaalde om mij te vertellen wat haar klachten precies zijn en hoe het voor haar is om je daardoor eenzaam te voelen.”

“Het zijn van een maatje is een prettige en leerzame ervaring. Ik vond het leuk om contact te leggen met iemand die ik niet kende. Als maatje breng je tijd door met iemand die niet tot je vriendenkring behoort. Dat maakt de situatie ongedwongen.”

“Ik kan dit vrijwilligerswerk iedereen aanraden. Je kunt relatief simpel, met weinig tijd en middelen, veel voor iemand betekenen.”