Appie

Appie heeft via Roads een opleiding tot ervaringsdeskundige gevolgd en is daar erg blij mee.

“Ik had eigenlijk nooit kunnen dromen dat ik op dit punt zou komen.”

Kun je iets over je achtergrond vertellen? 

Mijn naam is Appie, ik ben 35 jaar en heb een Marokkaanse achtergrond. Ik heb een verleden waarin ik dakloos was, veel in de stad heb rondgezworven en verslaafd was. Daarnaast heb ik ook zeven jaar in de gevangenis gezeten. Ik ben nu in herstel en heb sinds een jaar een eigen woning. Met mijn achtergrond ondersteun ik nu anderen die bijvoorbeeld in crisis zitten. Ik kan wel zeggen dat ik momenteel heel positief in het leven sta.

Hoe ben je bij Roads terecht gekomen?

Ik was voorheen al cliënt binnen Arkin en op een gegeven moment ben ik gekoppeld aan mijn trajectcoach. Zij is voor mij aan de slag gegaan zodat ik ‘Howie the Harp’, de opleiding tot ervaringsdeskundige, kon gaan volgen. Mijn coach heeft er veel aan gedaan om dit gesubsidieerd te krijgen. Dat is gelukt en daarom loop ik nu drie dagen per week stage. Van cliënt ben ik ineens werknemer geworden. Dat voelt heel goed. Ik ben een van de weinigen en dat is best bijzonder. Dit is zeker ook te danken aan het goede en intensieve contact met mijn trajectcoach.

Wat heeft jouw coach voor jou betekend?

Vooral veel ondersteuning en mij de hoop gegeven dat het goed zou komen. Ze heeft alles op alles gezet om de opleiding voor mij te regelen. Daar was ik erg blij mee.

Je leven is dus behoorlijk veranderd?

Ja absoluut. Ik heb nu een dak boven mijn hoofd, ben niet meer verslaafd en geniet van de kleine dingen in het leven. Het is echt een openbaring dat ik andere mensen kan helpen met hetgeen wat ik zelf heb meegemaakt. Ik had eigenlijk nooit kunnen dromen dat ik op dit punt zou komen.

Hoe zie jij de toekomst?

Ik hoop dat mijn stage wordt omgezet naar een dienstverband. Het is voor mij echt een roeping mensen te helpen en ik haal er veel voldoening uit. Ik weet precies hoe iemand zich voelt, maak makkelijker contact met cliënten en ik bied graag een luisterend oor. Ik ben natuurlijk nog steeds in herstel maar door iemand te helpen, help ik mezelf er ook mee.

Waar ben je het meest trots op?

Ik vind dat lastig te omschrijven maar het feit dat ik bijvoorbeeld al twee jaar clean ben. Dat had ik nooit kunnen dromen. Ik kan die blijdschap nog niet helemaal voelen want het voelt soms wat onrealistisch. Ik merk wel dat de mensen om mij heen erg trots op mij zijn.

Ook re-integreren met de hulp van een eigen coach?

De coach van Roads helpt je met persoonlijke aandacht. Menselijk, en tóch doelgericht.

Plan een kennismaking