Recycle

Amsterdam
Amsterdam West

Adres:
Hannie Dankbaarpassage 27
1053RT Amsterdam

Telefoon:
020 489 70 29

Bekijk op Google Maps

Recycle

Wil jij werken in een sfeervol oud pand?

Recycle heeft een fietsenwinkel en een werkplaats. In de winkel verkopen we naast nieuwe fietsen ook gebruikte fietsen. Gebruikte fietsen die anders weggegooid zouden worden. In de werkplaats
repareren we fietsen van mensen uit de buurt. Ook restaureren we klassieke oude fietsen. Van fietsonderdelen maken we mooie producten, bijvoorbeeld tassen en kettingen van oude fietsbanden of een kroonluchter van oude fietslampen.

Recycle is te vinden in het prachtige oude pand De Hallen in Amsterdam Oud-West. In De Hallen komen zowel Amsterdammers als toeristen. Bijvoorbeeld om uit eten te gaan, een film te zien in de bioscoop of een boek te lenen bij de bibliotheek. Wij zorgen ervoor dat deze bijzondere plek netjes en veilig blijft. Zo maken we de passage (doorgang) van De Hallen schoon. En wij spelen gastheer: we beantwoorden bijvoorbeeld vragen van bezoekers over waar welke winkels zijn en waar zij hun fiets kunnen zetten. Ook laten we leveranciers zien waar ze kunnen laden en lossen. Daarnaast helpen we andere winkeliers, bijvoorbeeld met het opbouwen van markten.

Daarnaast heeft Recycle in de Stad drie kleinere locaties: in Amsterdam Zuidoost, bij het Amstelstation en in de Watergraafsmeer. In deze werkplaatsen repareren we vooral fietsen van buurtbewoners, waaronder studenten. Deze locaties zijn een geschikte werkomgeving voor leerling-fietsenmakers die zelfstandig kunnen werken en die behoefte hebben aan een iets rustiger werkomgeving.

Wil jij ook werken in De Hallen? Lees dan snel verder! 

Meest gestelde vragen over Recycle:

Wat kan ik leren?

In de werkplaats leer je van ervaren collega’s hoe je een fiets moet repareren of restaureren. Daarnaast krijg je wekelijks praktijkscholing fietstechniek, zodat je vakkennis groter wordt. Als je meer wilt leren, kun je een opleiding volgen tot tweewielertechnicus (fietsenmaker). Dan werk je bij ons in De Hallen, maar ga je ook één dag per week naar school.

Wil je facilitair medewerker worden, dan kun je een opleiding volgen tot assistent gastheer/gastvrouw/facilitair medewerker op mbo-niveau 1. Deze mogelijkheid bieden wij één keer per jaar aan. Je gaat dan één dag per week naar school, en je loopt zestien uur per week stage in De Hallen.

Hoe word ik begeleid?

De eerste maand bij Recycle is een proeftijd. In deze maand bespreek je samen met je werkbegeleider wat je bij ons wilt en kunt doen. En of de werkplek wel bij jou past. Je maakt met hem of haar afspraken over wat je precies gaat doen en op welke dagen je komt werken. Daarna ga je zelfstandig aan de slag. Je wordt natuurlijk begeleid bij het leren van het vak. Maar ook leer je algemene vaardigheden die bij werken horen. Denk bijvoorbeeld aan samenwerken met anderen en voor jezelf opkomen. En natuurlijk ga je ook werken aan je toekomst.

Welke taken of functies zijn er?

In de werkplaats van Recycle begin je met eenvoudige klussen. Zo leer je hoe een fiets technisch in elkaar zit. Basistechniek voornaaf en achternaaf is hier een voorbeeld van. Vaak starten we met ‘opbouwwerk’. Je leert dan hoe je fietsonderdelen monteert en demonteert. Ook leer je hoe je kunt bepalen of gebruikte fietsonderdelen geschikt zijn om opnieuw te gebruiken.

Na verloop van tijd kun je fietsen van klanten gaan repareren. We maken onderscheid tussen reparatiewerk en restauratiewerk. Reparatiewerk is zo snel mogelijk doen wat de klant wil: een kapotte fiets repareren. Restauratie gaat over het herstellen van een klassieke fiets op een zo’n mooi mogelijke manier.

De andere functies die we bij Recycle hebben zijn:

  • Verkoopmedewerker: Fietsen en accessoires verkopen in de winkel.
  • Medewerker beheer: De passage van De Hallen schoonhouden, toezicht houden, in de kantine werken of gastheer/gastvrouw spelen.

Wat wordt er van mij verwacht?

We verwachten van je dat je best doet, goed met collega’s kunt omgaan en betrouwbaar bent. Voor de werkplaats geldt dat je geen werkervaring hoeft te hebben als fietsenmaker om bij Recycle te beginnen. Maar als je graag fietsen wilt repareren of restaureren, is het wel handig als je een beetje technisch bent.

Wat kan ik bereiken?

Als je als fietsenmaker werkt, zul je zien dat je een kick krijgt van het maken van mooie, duurzame fietsen! Als facilitair medewerker is het natuurlijk fantastisch om te werken in zo’n prachtig gebouw! Voor alle functies geldt dat je meewerkt in een leuk team en in een mooi bedrijf.

Als je een diploma hebt gehaald, kun je misschien doorstromen naar een vervolgopleiding of (betaald) werk. Met het diploma tweewielertechnicus op zak kom je in aanmerking voor een zelfstandige werkplek bij Recycle in de Stad. Je werkt dan als vrijwilliger in een van onze drie kleinere werkplaatsen in Amsterdam. Dit zijn doorstroomplekken voor leerling-fietsenmakers. In deze werkplaatsen in de buurt van het Amstelstation, in de wijk Science Park (Amsterdam Oost) en in Daalwijk (Bijlmer) werken onze medewerkers erg zelfstandig. Je bent dan bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor de kassa en hebt rechtstreeks contact met klanten.

Werktijden en vergoeding

De werkplaats van Recycle is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. De winkel is open op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Er zijn twee dagdelen waaruit je kunt kiezen om te komen werken: ’s ochtends van 8.30 tot 12.30 uur en ’s middags van 12.30 tot 16.30 uur. Je ontvangt een vergoeding van 1 euro per gewerkt uur en je kunt bij ons gratis lunchen.

 

recycle@roads.nl

www.recyclefietsen.nl

Alle activiteiten op deze locatie:

Beheerder Recycle

Maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur. Het aantal dagen/dagdelen per week is in overleg.
Recycle
Amsterdam

Fietsmonteur

Maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur. Het aantal dagdelen per week is in overleg.
Recycle
Amsterdam

Leer/werktrajecten Recycle: Opleiding fietstechniek

Maandag t/m vrijdag. In overleg.
Recycle
Amsterdam

Magazijnmeester

Maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur. Het aantal dagdelen en de werktijden is in overleg.
Recycle
Amsterdam

Pleinmeester

Maandag t/m vrijdag 9:00-12:30 uur. Het aantal dagdelen en de werktijden is in overleg.
Recycle
Amsterdam

Verkoopmedewerker

Maandag t/m zaterdag 9:00-17:00 uur. Het aantal dagdelen per week is in overleg.
Recycle
Amsterdam

Winkelmedewerker Recycle

Maandag t/m zondag. De dagen en uren zijn in overleg
Recycle
Amsterdam

Zelfstandig fietsenmaker

Maandag t/m vrijdag 8:30-16:30 uur. Het aantal dagdelen per week is in overleg.
Recycle
Amsterdam

Zelfstandig fietsenmaker

Maandag t/m vrijdag 8:30-16:30 uur. Het aantal dagdelen per week is in overleg.
Recycle
Amsterdam
"Roads werkt!"
ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Roads - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin