11 juni 2018
Bijeenkomst voor klantmanagers, trajectcoaches, arbeidsdeskundigen, zorgprofessionals, welzijnsmedewerkers, jobcoaches, beleidsmedewerkers, werkgevers
Op maandag 18 juni vindt in Mirror Centre (bij Muiderpoortstation) van 14.00 – 16.00 (met inloop vanaf 13.30 en hapje/drankje na afloop) de bijeenkomst plaats ‘Van zorg naar Werk: het beste uit 4 werelden’. We nodigen je graag uit om mee te denken en kennis te delen.
Werk en participatie zijn werkzame ingrediënten voor herstel. Mensen met een psychische kwetsbaarheid willen en kunnen participeren in de samenleving. Er zijn voldoende banen en mogelijkheden. Werkzoekenden, werkgevers, gemeente, UWV en zorginstellingen willen allemaal dit tot stand brengen, maar toch lijkt de weg van zorg naar werk vaak moeilijk op gang te komen.
Wat zijn voorbeelden waarbij het wel werkt? Wat kunnen we hiervan leren? Hoe gaan we verder?
Na twee jaar project ‘Werk is Dichterbij dan je Denkt’ willen we bevindingen, dilemma’s en successen met je delen en vooral naar de toekomst kijken!
Programma:
13.30 uur – 14.00 uur: Inloop met koffie/thee
14.00 uur – 14.15 uur: Opening: Wat Werkt? Van Zorg naar Werk, Mix & Match, Klaverblad
14.15 uur – 15.00 uur: Workshops: Wat Werkt? vanuit werkzoekenden en werkgevers
15.00 uur – 15.45 uur: Presentaties: Wat Werkt? Het Beste uit 4 Werelden: gemeente, UWV, Arkin/Roads en werkgevers
15.45 uur – 16.00 uur: Afsluiting: Verder met Wat Werk
16.00 uur – 17.00 uur: Hapje/drankje
Spannend, leuk en (hopelijk) zinvol. We zien ernaar uit je daar te zien! Je kunt je opgeven per e-mail via WerkDichterbij@arkin.nl of tel. 06-2502 4717
Met vriendelijke groet,
Debby Kamstra
Ingrid Bouwman
Jaap Zonneveld
WerkDichterbij@arkin.nl
tel. 06-2502 4717
‘Werk is Dichterbij dan je Denkt’, is een experiment in het kader van het ‘Meedoen Werkt’ van de gemeente Amsterdam, vormgegeven door Roads, in samenwerking met de Cliëntenraad en Naastbetrokkenenraad van Arkin. In het afgelopen jaar zijn werk- en participatiemogelijkheden in gang gezet voor mensen met een psychische kwetsbaarheid in Amsterdam door middel van inzet van netwerken: naastbetrokkenen, werkgevers, cliënten, hulpverleners, participatieprojecten. Dit past enerzijds bij het gedachtengoed in de zorg: herstel, gepast gebruik, samenwerken met naastbetrokkenen, en anderzijds bij de wens van de gemeente Amsterdam om meer kwetsbare Amsterdammers duurzaam te laten participeren.