Roads prominent aanwezig op Sterk door Werk congres

Op 4 november vond in de Beurs van Berlage in Amsterdam het Sterk door Werk congres plaats. Het thema was ‘Hoe zorgen we dat meer mensen met een psychische kwetsbaarheid een duurzame plek op de arbeidsmarkt vinden en behouden’. Het congres was een combinatie van talkshows en workshop. Deelnemers woonden het congres online bij.

Aan tafel met de staatssecretaris
In de ochtend zat Merel van Maanen, IPS-trajectcoach, met haar cliënt en zijn werkgever aan tafel met Staatssecretaris SZW Dennis Wiersma en Evelien Brouwers, Hoogleraar Psychische Gezondheid en Duurzame Inzetbaarheid in Arbeid.  Zij spraken over het belang van betaald werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Merel’s cliënt vertelde over zijn persoonlijke ervaring. Zijn werkgever en Merel vertelden over wat hun bijdrage als werkgever en IPS-coach in dit verhaal is. Het ging over het stigma en over de belemmeringen van sommige wetten en regels.

Workshop
In de ochtend verzorgde Roads ook een workshop onder de noemer ‘Arbeidsre-integratie d.m.v. IPS en regionale samenwerking vanuit ggz-perspectief’. Deze werd gegeven door Lia Kloes, Manager IPS, en Rian Temmen, Trajectcoach re-integratie. Omdat steeds meer ggz-instellingen zich focussen op arbeid als medicijn werd verteld hoe de samenwerking in de regio er in de praktijk uitziet. Ook werd gesproken over de inzet van IPS om cliënten te begeleiden naar werk.