Deel jouw ervaring

FAQ

Is Re-integratie tweede spoor niet langer verplicht?

Na een jaar arbeidsongeschiktheid is de werkgever verplicht om het re-integratietraject 2e spoor op te starten. Als werknemer ben je verplicht om aan het re-integratietraject tweede spoor mee te werken. Wanneer de werknemer weigert om mee te werken aan re-integratie tweede spoor, kan dat zelfs reden zijn voor het verlenen van ontslag.

Krijg ik bij re-integratie tweede spoor ontslagvergoeding?

Als werknemer heb je recht op een ontslagvergoeding (transitievergoeding) na het 2e spoor re-integratietraject. Er zijn twee voorwaarden aan verbonden:

  1. Werknemer is twee jaar of langer in dienst geweest
  2. Werkgever neemt het initiatief voor het ontslag

Wat is re-integratie 3e spoor?

Re-integratie derde spoor wordt ingezet, als de werkgever eigenrisicodrager voor de WGA is en de werknemer na twee jaar van arbeidsongeschiktheid nog geen passende werkplek heeft gevonden. De werkgever is na aanvang van de WGA-uitkering 10 jaar verantwoordelijk voor de re-integratie.

Wat is Outplacement?

Als je nog een baan hebt, maar je wordt met ontslag bedreigd, dan kan outplacement een goede manier zijn om sneller een nieuwe baan te vinden. Bij outplacement worden met ontslag bedreigde werknemers geadviseerd en begeleid bij het vinden van een nieuwe betrekking of bij het opstarten van een eigen bedrijf.

Wat zijn de re-integratie verplichtingen werkgever?

Als werkgever moet je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de werknemer weer aan het werk gaat. Na twee jaar beoordeelt het UWV de WIA-aanvraag. De werkgever moet kunnen aantonen dat alles uit de kast is gehaald om de werknemer weer aan het werk te krijgen.

"Roads werkt!"
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Roads - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin