Deel jouw ervaring

Ervaringsverhalen

Evelien

“Door het netwerk van mijn re-integratieadviseur heb ik twee werkervaringsplekken bemachtigd, waarvan één nu is uitgemond in een baan!”

“Via de arbeidsdeskundige van de Arbodienst hoorde ik over Roads. Het eerste contact met Roads was een netwerkgesprek met mijn re-integratieadviseur Henriëtte. Tijdens het gesprek gingen we samen oriënteren op wat voor soort banen ik leuk vond.”

Het re-integratietraject bij Roads

“Ik had om de tijd afspraken met mijn re-integratieadviseur. Het is fijn te weten dat er iemand met je mee kan denken. Ik vond het bijvoorbeeld erg prettig dat mijn re-integratieadviseur mee ging naar het UWV, omdat het een hele nieuwe en uitzonderlijke situatie was voor mij. Het netwerk van mijn re-integratieadviseur heeft mij geholpen om diverse ingangen bij organisaties te hebben. Mede door Roads is mijn CV mooi vormgegeven door het gebruik van grafische programma’s. De sociale firma Print & Pixels heeft dit voor mij gedaan.”

Succesvolle re-integratie

“Door het stellen van de juiste vragen sta je als cliënt stil bij hoe het met je gaat en hoe dit zich verhoudt met werk. Door het netwerk van mijn re-integratieadviseur heb ik twee werkervaringsplekken bemachtigd, waarvan één nu is uitgemond in een baan! Wat ik anders doe dan vroeger? Het re-integratietraject bij Roads heeft mij nieuwe inzichten gegeven. Ik werk iets minder hard en werk niet meer in het weekend. Er is een betere balans tussen werk en privéleven. Werkplezier betekent voor mij afwisseling, autonomie, een gevoel van voldoening en contact met collega’s.”

Begeleiding door Roads

“De begeleiding bij Roads heb ik ervaren als heel fijn. De re-integratieadviseur wil altijd meedenken en houdt rekening met jouw specifieke situatie. Heel waardevol dat Henriëtte mee ging naar het UWV. Welke tips wil ik delen? Kijk wat bij je past en ga op dat spoor verder. Blijf proberen, want er komt uiteindelijk zeker iets op je pas wat bij jou en jouw kwaliteiten past!”

Brenda

“Het re-integratietraject bij Roads heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven!”

“Ik ben bij Roads terecht gekomen doordat ik vastliep op mijn werk. Na een goed gesprek met de arbeidsdeskundige hebben we er gezamenlijk voor gekozen om met iemand bij Roads te gaan praten. Re-integratie was erg moeilijk voor me. Mijn zelfbeeld was verstoord en ik was redelijk in paniek en onzeker.”

Het re-integratietraject bij Roads

“Het eerste contact verliep per mail, vervolgens heb ik een afspraak gemaakt met mijn coach. We zijn met elkaar in gesprek gegaan en ik kon zonder druk of vooroordeel mijn verhaal doen. Ik vond dit heel lastig en wist mij geen raad, maar ik kreeg de ruimte om vertrouwen te krijgen in het re-integratietraject. Het traject was gericht op re-integratie tweede spoor.  Door middel van beroepstesten, netwerkgesprekken en vrijwilligerswerk wist ik uiteindelijk welke richting ik op wilde gaan.”

Ondersteuning beroepsoriëntatie

“Het belang van netwerkgesprekken en testen zijn hierin bepalend geweest. Deze gesprekken gaven mij een goed gevoel en hierdoor kreeg ik duidelijkheid in de richting die ik op wilde. Door het verrichten van vrijwilligerswerk kreeg ik meer zelfvertrouwen en kwam ik langzaam weer op gang in het arbeidsproces. Mijn coach stelde voor om vrijwilligerswerk te gaan doen bij een bedrijf dat perfect aansloot op mijn behoefte. Een veilige omgeving waar ik kon herstellen en tegelijkertijd de ruimte kreeg om te werken aan mijn persoonlijke doelen. De begeleider was bekend met Roads en na een kennismakingsgesprek kon ik hier aan de slag als ‘volwaardig” lid van het team. Dat was voor mij erg belangrijk en heeft een enorme boost gegeven aan mijn herstel op de arbeidsmarkt. Ik kreeg weer motivatie en durfde zelf bedrijven te benaderen.”

Succesvolle re-integratie

“Het re-integratietraject bij Roads heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven! De samenwerking met mijn coach verliep goed waardoor ik mij kon openstellen. Mede door het re-integratietraject sta ik anders in het leven. In mijn privéleven, maar ook binnen mijn werk. Ik heb mijzelf goed leren kennen en ook weet ik mijn grenzen aan te geven. Ik heb na mijn onderzoek besloten om het roer volledig om te gooien en mij te laten omscholen. Een jaar later gaat het nog steeds heel goed. Studeren gaat prima en ook binnen mijn werk heb ik de juiste keuze gemaakt. Hoe moeilijk dat ook was. Werkplezier betekent voor mij doen waar je gelukkig van wordt en waar je voldoening uit haalt. En dat is wat ik nu doe.”

Begeleiding Roads

“De begeleiding bij Roads heb ik ervaren als no-nonsense en heel eerlijk. Mijn coach was onbevooroordeeld en was er als je haar nodig had. Zoals mijn coach altijd heeft gezegd: ‘Ik ga je niet aan de hand meenemen, maar zit wel achterop als je mij nodig hebt”. Deze benadering is heel fijn en geef je uiteindelijk het vertrouwen dat je nodig hebt om weer aan de slag te kunnen op de arbeidsmarkt. Aan de hand van mijn sterke punten en valkuilen zijn we samen op zoek gegaan. Natuurlijk heb ik de stap zelf gemaakt om uiteindelijk te gaan doen wat ik nu doe, maar dit zou zeker niet gelukt zijn zonder het traject bij Roads. Zij geven je handvatten en inzichten in de mogelijkheden die er zijn. En niet onbelangrijk: er is begrip. Bij Roads draait het niet om de cliënt zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Het contact met de coach verliep prima. Via de e-mail of de telefoon werd er vrij snel gereageerd. De gesprekken waren constructief en eerlijk.”

Tips

“Toen mij werd voorgesteld om naar Roads te gaan raakte ik in blinde paniek. Ik voelde alles door mijn vingers glippen. Het idee dat ik een 2e spoortraject “moest” gaan volgen gaf mij het gevoel dat men van mij af wilde. Door Roads en natuurlijk ook door mijn vorige werkgever ben ik tot bepaalde inzichten gekomen. Bijvoorbeeld dat aan jezelf werken en op de arbeidsmarkt weer lekker meedraaien helemaal niet slecht is. Ik zou dit werk nooit hebben uitgevoerd zonder de begeleiding van Roads. Ik wil mijn trajectcoach en haar benadering hier dan ook nogmaals voor bedanken. Als iemand dezelfde paniek zou voelen weet dan dat deze paniek voorbijgaat. Roads begrijpt deze als geen ander en wil je graag verder helpen. Tot slot hebben ook het voeren van netwerkgesprekken en het doen van vrijwilligerswerk mij enorm geholpen om het vertrouwen weer te vinden.”

 

e-integratie ervaringen

Samenwerken met Roads
"Roads werkt!"
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Roads - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin