Janna

Janna volgt een traject Werkfit en een traject Naar Werk vanuit het UWV bij Roads en is daar zeer tevreden over.

“Ik ben ontzettend blij dat ik nu zo goed op mijn plek zit bij een fijne organisatie en een leuk team”

Kun je iets over jezelf vertellen? 

Mijn naam is Janna, 35 jaar. Voordat ik met Roads in contact kwam, kreeg ik schematherapie bij GGZ inGeest voor depressie en angststoornis. Al mijn hele leven heb ik hier last van, maar toen ik een HBO studie deed naast mijn fulltime baan, ging het echt mis. Ik belandde in een depressie en kwam thuis te zitten. Toen het wat beter ging, wilde ik graag meer structuur in mijn leven en werken aan mijn zelfvertrouwen. Een persoon bij GGZ inGeest tipte toen Roads.

Kun je wat vertellen over jouw project?

Toen ik bij Roads terechtkwam, kreeg ik direct Henriette toegewezen als trajectcoach re-integratie. Samen met haar heb ik gekeken naar passende dagbestedingslocaties. Er was bij Roads Print en Pixels nog een plekje vrij. Helaas werd het vooruitgeschoven door corona. In de eerste lockdown was Roads Print & Pixels een tijdje dicht, vervolgens werden de coronaregels opgesteld en mochten er maar weinig mensen op de vloer aanwezig zijn. Toen de maatregelen versoepelden, mocht ik gelukkig komen. Uiteindelijk heb ik in totaal een jaar administratieve taken uitgevoerd. In het begin heb ik grafische klussen opgepakt, maar ik kwam er al snel achter dat andere taken beter bij mij pasten.

Tijdens mijn traject heb ik samen met Henriëtte een beroepentest gedaan. Daar kwam uit wat ik verwacht had: administratief en zorg. Ook heb ik een training gedaan om mijn zelfbeeld te verbeteren. Mijn lage zelfbeeld stond behoorlijk in de weg op werk en privégebied. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe baan, gaf Henriette feedback op mijn CV. Op den duur kwam er een werkervaringsplek vrij bij een ander bedrijf, maar dat voelde toch niet helemaal goed. Vervolgens heb ik gesolliciteerd voor een werkervaringsplek bij een andere zorgaanbieder en dat voelde gelukkig wel meteen goed. Fijn dat de werkgever ook op de hoogte is over waar ik vandaan kom. De uitslag van de beroepentest klopte, want ik doe nu administratieve taken voor een zorginstelling. Sinds juni heb ik een arbeidscontract en zal ik ook vaker met deadlines moeten omgaan. Ik ben benieuwd hoe dat gaat.

Wat betekent werk voor jou?

Werk betekent vooral werken aan zelfvertrouwen, structuur in mijn leven en weer meedoen in de maatschappij. Tijdens mijn depressie wilde ik heel graag, maar lukte het niet. Ik ben ontzettend blij dat ik nu zo goed op mijn plek zit bij een fijne organisatie en een leuk team.

Hoe kijk je naar jouw trajectcoach?

In het begin wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten van Roads. Henriette stond altijd voor mij klaar. Een heel fijn persoon om als trajectcoach te hebben. Als er iets niet lukte, dan was dat ook niet erg. Tijdens de lockdown hebben we vaak gewandeld, want face to face contact was voor mij belangrijk.

Janna is een gefingeerde naam, in verband met de privacy van de geïnterviewde. 

Ook re-integreren met de hulp van een eigen coach?

De coach van Roads helpt je met persoonlijke aandacht. Menselijk, en tóch doelgericht.

Plan een kennismaking