Deel jouw ervaring

Contact/luisterend oor

Roads telefoonlijn

Door de maatregelen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, zijn velen aan huis gekluisterd. Wij vinden het belangrijk om een luisterend oor te bieden.
 
Voelt u zich alleen, heeft u behoefte om met iemand te praten? Bel dan op werkdagen tussen 09:00 – 17:00 uur naar de telefoonlijn van Roads, 088-505 1222. Daar zitten onze medewerkers klaar om met u te praten. 

Altijd contact

088-8555195 op werkdagen van 11.00uur- 13.00uur
(initiatief van DOCK Haarlem, Kennemerhart, sociaal wijkteam Haarlem Europawijk & Molenwijk en Roads).

Contact met je eigen Sociale firma of begeleider?

Kan ook, alle gebruikelijke nummers zijn doorgeschakeld.

Contact maken/ onderhouden:

Ga eens na of er personen zijn in jouw netwerk die je al een tijdje niet hebt gesproken. Een vroegere buurman of vriendin, een familielid etc. In het kader van contacten onderhouden kun je de komende tijd gebruiken om ze eens te bellen of een bericht te sturen (e-mail, kaartje). De kans is groot dat mensen het  waarderen als je vraagt hoe het met ze gaat en hoe ze deze tijd met corona-maatregelen ervaren.

Bij regio-aanbod staan bij diverse gemeentes ook vrijwilligers-organisaties vermeld, waarbij je een hulpvraag kan indienen of als je graag een praatje zou willen maken met een vrijwilliger in deze tijd met corona-maatregelen.

GGz-Apps

 • Back up 113
  Heb je zelfmoordgedachten en zoek je handvatten om hier mee om te gaan? BackUp biedt houvast met verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen. Ook als je iemand die aan zelfmoord denkt, wilt helpen kun je met BackUp aan de slag.
 • Brijder Keuzehulp App
  Als u passende hulp zoekt bij problemen door alcohol, drugs, medicijnen, gokken of gamen, kiest u met deze keuzehulp applicatie uw eigen behandelmogelijkheden binnen Brijder Verslavingszorg. Elke behandeling is omschreven in duidelijke taal met een ervaringsverhaal.
 • Care Free App
  Care-Free is een app over kindermishandeling voor jongeren van 10 jaar en ouder. Wil jij meer weten over wat kindermishandeling is? Wil je meer weten over hoe je dit bespreekbaar kan maken als je je zorgen maakt over jezelf of over een ander? Of wil je weten waarom het gebeurt? Dan kun je de Care-Free app gratis en anoniem gebruiken en zelf bepalen of je er iets mee wilt doen.
 • Constant Circles 
  Constant Circles maakt het mogelijk om mensen die voor jou belangrijk zijn om je heen te zetten en bemoedigende boodschappen van    hen toe te voegen. Zo zijn ze altijd bij je. Ook kun je kleuren aanpassen, zodat je voor verschillende situaties de juiste boodschappen te zien krijgt.
 • Daylio
  Kies je stemming en voeg activiteiten toe waar je die dag mee bezig bent geweest. Je kunt ook notities toevoegen als een ouderwets dagboek. Daylio verzamelt opgenomen stemmingen en activiteiten in de statistieken en kalender. Dit format helpt je om je gewoontes beter te leren kennen. Hou je activiteiten bij en creëer patronen om productiever te worden!
 • DGT Onderweg
  De app geeft informatie over DGT en borderline. DGT Onderweg heeft meer dan 200 verschillende vaardigheids- en mindfulness oefeningen ter beschikking. De app kan houvast bieden op crisismomenten via het crisis onderdeel. Er is voor de DGT therapeut een ‘denk aan’ schema, vol met praktische aanwijzingen. Bovendien is er de mogelijkheid gemaakte afspraken tussen cliënt en therapeut op te schrijven en om het dagboek digitaal in te vullen.
 •  G-Schema
  Om G-Schema’s te maken, voor cognitieve gedragstraining (CGT). Bewezen techniek tegen vervelende gevoelens en gedachten.
 • HulpApp
  De Hulpapp is bedoeld om alle betrokkenen bij huiselijk geweld te helpen aan de juiste hulp en de juiste informatie. Met betrokkenen bedoelen wij iedereen van hulpzoekende tot de buurvrouw, van broer tot hulpverlener. Of je nou zelf op zoek bent of voor iemand hulp zoekt. Je krijgt de hulp uit jouw regio aangeboden.
 • In Balanz
  Adem je weer in balans: In Balanz APP! Op je telefoon: altijd je eigen Adem Coach bij de hand.
 • Insight Timer
  De met afstand nummer 1 gratis meditatie app. Mediteer samen met miljoenen anderen die Insight Timer gebruiken om te leren mediteren en hun gedachten tot rust te brengen. Dit kan helpen met het verminderen van stress, angsten en paniekaanvallen, makkelijker en dieper slapen en met meer aandacht en diepgang het leven te ervaren.
 • Jellinek Zelfhulp
  Met deze gratis applicatie van Jellinek registreer je snel en eenvoudig je gebruik. Op elk moment van de dag, waar je ook bent. De app is ondersteunend aan de Jellinek Online Zelfhulp. Een belangrijk onderdeel van de zelfhulp is het registreren van gebruik. Dit geeft namelijk inzicht in je gebruik en jouw persoonlijke risicosituaties. Deze app helpt je daarbij!
 • MedAlert
  MedAlert is het ideale hulpmiddel voor iedereen die medicatie gebruikt. MedAlert helpt u er namelijk aan te herinneren om uw medicatie tijdig in te nemen.

Centraal: 0900-0767 & lokaal

 • Amersfoort: 033-2102222
 • Amsterdam: 020-6757575
 • Haarlem: 023-5471471
"Roads werkt!"
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Roads - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin